Step by Step – Gel pe unghia naturala… acasa

M-au intrebat cateva persoane de ce anume au nevoie pentru a-si face manichiura cu gel singure, acasa.

Descriu mai jos pasii ce trebuiesc urmati pentru a realiza un french pe unghia naturala. Cu toate aceste informatii indemn pe toata lumea sa urmeze un curs de specialitate!

1. Dezinfectarea mainilor.

2. Impingerea cuticulelor cu un instrument special sau cu betisoare de portocal. Daca ai sterilizator sau solutie dezinfectanta chirurgicala, sau tu vei fi singura persoana care va folosi acest instrument, te indemn sa folosesti un instrument din material inoxidabil pentru impingerea cuticulelor. Daca nu vrei sa-ti bati capul cu sterilizarea sau nu ai asemenea posibilitati, foloseste betisoare din lemn de portocal sau din lemn trandafir, de unica folosinta.

3. Matuirea suprafatei unghiilor – pilirea lor superficiala cu o pila sau un buffer de duritate scazuta, de 150 – 180. Matuire inseamna indepartarea luciului de pe unghiile naturale. Mare atentie la colturi, la margini si la cuticule. Sa nu ramana zona lucioasa, nepilita. Se deprafuiesc unghiile cu o perie. Ai grija sa nu se mai atinga nimic de suprafata unghiilor!

4. Aplicarea Primer-ului. Acest pas este foarte important, primer-ul avand rol de deshidratant, dezinfectant si ajuta la o mai buna aderenta intre unghia naturala si gel. Primer-ul se usuca imediat la aer, nu trebuie sa astepti.

5. OPTIONAL: Aplicarea gelului de baza (sau Bonder Gel) Dorothy Nails. Acest pas poate lipsi. Sunt persoane care nu renunta la folosirea gelului de baza sau a bonderului. Importanta acestuia consta in aderenta ridicata intre unghia naturala si acest tip de gel. Se aplica pe toate unghiile de la o mana si apoi se asaza in lampa pentru 1 – 2 minute.

6. Aplicarea unui strat de gel Clear Dorothy Nails 3 in 1. Se aplica uniform pe toata suprafata unghiei, mai subtire la margini si spre cuticule. Atentie sa nu ajunga gel pe piele, in caz contrar materialul ajuns pe piele trebuie inlaturat imediat. Se aplica pe  toate unghiile, mai putin pe cea de la unghia mare, si se asaza mana in lampa. Se tine in lampa aproximativ 3 minute. Se aplica gelul si pe unghia de la degetul mare si se asaza in lampa pentru 3 minute. De ce separat? Sa nu existe posibilitatea de curgere intr-o parte a gelului. (Daca asezi toata mana in lampa, observi ca degetul mare nu sta drept.)

7. Aplicarea gelului alb pentru french. Se aplica separat pe fiecare unghie, dupa care se asaza in lampa pentru 20 de secunde. Dupa ce ai aplicat pe toate unghiile, asezi toata mana in lampa pentru 2 -3 minute. Tot la acest pas poti folosi alt tip de gel colorat pentru french sau model permanent.

8. OPTIONAL PENTRU AVANSATI: Aplicarea gelului French Pink – roz laptos in zona patului unghiei sau chiar al gelului cover Camouflage Dorothy Nails (pana la french pentru a nivela suprafata unghiilor si pentru ca pare mai natural) – dar acest pas poate lipsi! In acest caz gelul se aplica in mijlocul patului unghiei si prin miscari circulare se niveleaza in zona patului unghiei. Nu se aplica peste gelul alb, in caz contrar se sterge surplusul de pe zona french-ului cu o pensula. Se aplica separat pe unghie, dupa care se asaza in lampa pentru 20 de secunde. Dupa ce ai aplicat pe toate unghiile, asezi toata mana in lampa pentru 2 -3 minute.

9. Aplicarea gelului Clear 3 in 1 (daca nu s-a folosit gel French Pink se aplica cantitate marita in zona patului unghiei pentru a nivela suprafata unghiilor) si se formeaza curba C ale unghiilor (curbura din mijlocul patului unghiei ce are rol estetic si de rezistenta). Pentru realizarea Curburii se pune materialul in mijlocul unghiei si prin miscari circulare se niveleaza gelul. Se aplica separat pe unghie, dupa care se asaza in lampa pentru 20 de secunde. Dupa ce ai aplicat pe toate unghiile, asezi toata mana in lampa pentru 2 -3 minute.

10. Se fixeaza gelul, adica se sterge suprafata unghiilor cu cleaner, indepartand surplusul de gel neuscat.

11. Pilirea unghiilor, atat la margini cat si pe suprafata, se da forma lor finala. La pilirea marginilor pila se tine perfect paralel cu unghia, iar pentru a da forma patrata, la pilirea marginii libere, pila trebuie tinuta perpendicular pe unghie.

12. Se aplica gelul pentru luciu. Poate fi gel pentru luciu ce, dupa uscare, nu necesita fixare, sau poate fi gel Clear 3 in 1, ce dupa uscare necesita fixare (stergere cu cleaner).

13. OPTIONAL: Se aplica ulei hranitor de cuticule.

Idei si sugestii.

1. Daca nu vrei french permanent, sari peste pasul nr.7 iar la final, dupa pasul nr.11, aplici pe unghiile mate modelul pe care doresti sa-l realizezi (french, sau orice altceva). Peste care aplici direct un strat de gel pentru luciu. Acest model nu va fi permanent, se poate inlatura usor prin pilire superficiala si iti schimbi modelul.

2. La umplut sau intretinere va trebui sa impingi cuticulele, sa pilesti mare parte din gel (pana ramane un strat foarte subtire de gel pe unghie), deprafuiesti si  reiei pasii descrisi mai sus incepand de la nr.4.

Mai multe produse gasiti aici:

Comments are closed.